Hogyan készítsünk jamaikai vizet

//Hogyan készítsünk jamaikai vizet

A friss gyümölccsel ízesített vizek már egy jó ideje a kedvenc frissítőim közé tartoznak.

Könnyen elkészíthetőek, látványosak, frissítőek és nagyon finomak. Végtelen recept létezik, soha életünkben nem érnénk véget az aromák párosításának. És valóban mindenhez illenek, a vasárnapi ebédhez, szülinap bulikhoz, egy irodai napra, strandon vagy a konditeremben.

El sem tudom képzelni,hogy ne legyen nálam az aquacadabrás poharam bármely recepttel, amit eddig sikerült kitalálni. Vagy ami még meg sem született, hisz úgysem lehet elrontani ha van a hűtőben egy üveg Virginaqua, egy pár friss gyümölcs, amit szeretünk és valami friss zöld levél, ami életet visz a pohárba.

Már egy ideje szerettem volna kipróbálni a jamaikai vizet, egy tradicionális közép-amerikai frissítő italt, ami a hibiszkusz virág oldatából és néhány gyümölcsből készül. Ha még sosem próbáltad a hibiszkusz teát, előre elmondom hasonló íze van a limonádéhoz, pontosan ezért illik össze tökéletesen a gyömbérrel és a mentával. Latin Amerikában sok helyen ez a standard üdítő, ami minden hűtőben megtalálható. Egyrészt oltja a szomjat, másrészt nagyon finom. Abban biztos vagyok, hogy a mai naptól neked is ez lesz a kedvenced.

Egyedülálló pirosas színe eddig a leglátványosabb vízzé varázsolja a jamaikai frissítőt. Meglátod miután elkészítetted mindenki rá fog kérdezni, hogy csináltad. Ha ebben a helyzetben vagy 5 gyors lépésben el tudod magyarázni a receptet:

Hozzávalók:

  • Fél csésze szárított hibiszkusz virág (herbáriákban kapható, de helyettesíthető hibiszkusz teával is)
  • 10 szem cseresznye
  • 1 citrom
  • 1 ½ liter Virginaqua víz
  • Egy kis darab friss gyömbér
  • Jég

Fedezd fel hogyan készül a Jamaikai víz:

  1. Forralj fel 1 ½ liter Virginaqua vizet egy lábasban. Amikor forr, vedd le a lángot és add hozzá a hibiszkuszt. Hagyd oldódni 10 percig, szűrd le és hagyd kihűlni.
  2. Az oldatot öntsd egy kancsóba és add hozzá a cseresznyéket, majd nyomd össze a gyümölcsöket, hogy kiengedje a levét.
  3. Négyelj fel egy citromot, nyomd ki egy párnak a levét és add hozzá a vízhez.
  4. Pucolj meg egy kis darab gyömbért,majd reszelt bele az oldalba. Ez adja a különleges aromáját.
  5. Keverd össze és adj hozzá egy pár jégkockát, hogy még frissítőbb legyen.

Fogyasztás előtt díszítsd fel egy karika citrommal és egy pár darab cseresznyével. Élvezd a látványt és az ízt, csak a végén el ne felejtsd megenni a gyümölcsöt belőle.

Szerző: |2018-06-29T16:56:25+00:00március 5th, 2018|Aquacadabra|0 Vélemény