VirginAqua projekt

/VirginAqua projekt
VirginAqua projekt2018-08-07T15:56:42+00:00

Ha elkezdenénk élni …

A Virginaqua egyetlen céllal kelt életre, hogy egészségesebb és teljesebb életet vigyen a mindennapjainkba. Csak azzal foglalkozzunk, ami fontos nekünk, hogy visszatérjünk a természethez, ahova mindig is tartoztunk. Ezt a mai világban nagyon nehéz megvalósítani, ahol millió dolog vonja el a figyelmünket, a stresszes munka, közösségi oldalak órákon át tartó céltalan böngészése és az ebből fakadó energiahiány.

Pedig ha készítünk magunk körül egy közvéleménykutatást (elég csak a szűk baráti és családi körben maradni) és rákérdezünk: neked mi a fontos az életben, valószínűleg a következő válaszokat fogjuk kapni:

 • Család
 • Egészség
 • Karrier, sport, valamilyen más hobbi

Ha ezután rákérdezünk, hogy annyi időt is fordítasz rá amennyit szeretnél, a válasz már közel sem olyan motiváló. Sokszor érünk későn haza a munkából, amikor a családra már nem jut energia, a feszített tempóban csak egy gyorsétteremben tudtunk enni, nem jutott ma idő elmenni futni egyet, és a lista véget nem érő. De miért nem fordítunk elég időt arra, amit a legfontosabbnak tartunk az életünkben? A túl sok elkötelezettség, munka, elvárások mind csak kifogás. Ha valamit igazán fontosnak tartunk az életben, akkor arra időt kell szánnunk, hogy esélyünk legyen boldognak lenni.

Ez a gondolatmenet foglalkoztatta a Virginaqua megalkotóit és erre próbálunk megoldást találni termékünkkel és filozófiánkkal. Szeretnénk megosztani veled a mi életfelfogásunkat, hogyan tudsz egészségesebb és boldogabb életet élni, és hogyan tudsz energiát fordítani mindarra, ami igazán fontos. Üdvözlünk a Virginaqua projektben, ahol az első lépéseket már meg is tetted.

Elképesztő, hogy életünk nagyrészt habitusból éljük. Csak azért csináljuk azt, amit csinálunk, mert már megszoktuk, akár jó akár nem. Ha több időt szeretnénk tölteni a családunkkal, akár sporttal vagy bármi mással először az életstílusunkon kell változtatni. Nem csinálhatjuk ugyan azt, amit eddig, hisz pontosan az vezetett idáig. A következő pár tanáccsal drasztikusan javítani tudsz az életeden és szerencsére a Virginaqua is veled lesz, hogy segítsen az utadon.

Az első dolog…

Az első dolog, amit komolyan kell venni az a mindennapi időbeosztás. Érdemes leülni egy csésze tea vagy kávé mellé és elgondolkozni, mennyi időt fordítottunk különböző tevékenységre a mai napon. Fontos kiértékelni a jelenlegi helyzetet, hogy tudjuk, mi az, amin javítanunk kell. A következő lépés pontosan leírni mennyi időt szeretnénk azzal tölteni, ami boldoggá tesz (család, sport, olvasás, stb.).

Ha már tudjuk mennyi időre van szükségünk, hogy jól érezzük magunkat, nincs más teendő, mint a haszontalan dolgokra szánt időt is és erre használni. Talán ez a legnehezebb lépés, mivel meg kell tanulni feláldozni dolgokat, sokszor nemet mondani, amit könnyebb eltervezni, mint megvalósítani. A legnagyobb kihívás az, hogy mindenkinek csak 1440 perce van egy nap, nem több, nem kevesebb, és ha olyan dolgokra fecséreljük el az időnket, ami valójában nem is érdekel minket a végén csak magunkra vethetünk.

Meg kell tanulni lemondani dolgokról, feláldozni egyes programokat. Stratégiailag be kell osztani minden értékes percünket, hogy arra tudjunk koncentrálni, ami boldoggá tesz. Természetesen mindig figyelembe véve a körülményeket.

Egészséges étkezés

Sokan próbálják figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy a várható élettartamunk átlag 70 és 80 év között mozog. Ez elképesztően sok idő és mindezt egy testben kell leélnünk. Sajnos a legtöbben erre az értékükre figyelnek a legkevésbé.

Minden egyes nap kötelező sportolnunk ahhoz, hogy tisztán tudjunk gondolkozni. Az agyunk év milliók alatt így lett beprogramozva. Az étkezésben vissza kell, hogy térjünk a természeteshez. A testünk nem arra lett beállítva, hogy ízfokozott, gyors éttermekben készült ételt vigyünk be a szervezetünkbe. Ez mind az életstílusunknak köszönhető.

Gondoljunk csak bele, amint leülünk egyedül enni mi az,mit legelsőnek a kezünkbe veszünk? Az okostelefon. És görgetjük a közösségi oldalakat figyelembe se véve mi az, amit éppen lenyelünk. Ez teljesen elveszi az evés élvezetét. Éppen ezért az éttermeknek újabb és újabb ízfokozókat kell alkalmazniuk , hogy átlépjék az ingerküszöbünket.  Amikor eszünk, próbáljunk meg odafigyelni és újra megérezni az étel valódi ízét, ami a természetből ered.

Humor

Az életet néha túl komolyan vesszük és lemaradunk a mindennapi apró örömökről. Akár az étel ízéről, akár a felszabadító sportról vagy egy mosolyról. Pedig a boldogság ott kezdődik, amikor elkezdjük észrevenni magunk körül az apró részleteket.

Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy mennyi időbe telik amíg egy szokást teljesen magunkénak tudhatunk. Tudósok sokáig azon a véleményen voltak, hogy 21 nap kell amíg a szervezetünk egy cselekvést szokásnak fog fel. A legújabb tanulmányok viszont 67 napot állapítanak meg. Mivel minden relatív,  ez is a körülményektől függ. Például sokkal egyszerűbb rászokni a vízivásra, mint olyan dolgokra, amit ritkábban csinálunk. Napi 10 pohár víz 10 berögződött mozdulatot jelent, míg mondjuk elkezdeni egy hobbit heti 3 vagy 4 alkalmat. A legegyszerűbb ha havonta megpróbálunk egy habitust berögzíteni, amire folyamatosan koncentrálni tudunk.

A Virginaqua lépésről lépésre segít, hogy életedben azokat a szokásokat alakítsd ki,amelyek boldoggá tesznek. Itt egy pár tanács, ami ad egy kis pozitívumot a mindennapoknak:

 • Szakítsunk időt magunkra, és arra ami fontos nekünk. Ennek csak egy módja van: leszámolni a haszontalan időtöltésekkel.

 • Csak olyan dolgokat sikerül majd elsajátítani, amiért lelkesedünk. Amihez nincs kedvünk, abból csak erőlködés lesz, aminek sosincs jó vége.

 • Élvezzük az evést. De vigyázzunk a testünkre. Élvezzük a természetes ízeket.

 • Próbáljunk lassítani egy picit, kicsit kedvesebbnek lenni a közvetlen környezetünkkel. Mindenki más egyből észre fogja venni a változást, de igazán téged fog boldoggá tenni a figyelmesség.

 • Tanuljunk meg nemet mondani. Ez kényelmetlen helyzeteket fog szülni, de mérlegelnünk kell, mi a fontosabb: egy kellemetlen helyzetet elkerülni vagy azt csinálni ami boldoggá tesz.

 • Vannak emberek, akiknek szeretjük a társaságát. Egyszerűen jó a kisugárzásuk. Próbáljunk meg mi is ilyen emberekké válni. Nem kell, hogy mindenki szeressen, de jobb érzés úgy elválni valakitől, hogy jó benyomást tettünk rá.

 • Tartsuk karban az agyunkat. Napról napra egyre nehezebb bármi újat tanulni. Ezért nagyon fontos, hogy ne hanyagoljuk el a központi rendszert, minden egyes nap kötelező olvasni (és itt nem a Facebookra gondolok) hogy legalább ne induljunk el a demencia irányába. Itt fontos szerepet játszik a sport. Az emberi szervezet mozgásra lett kitalálva. Úgy lettünk beprogramozva több százezer év alatt, hogy mozgás közben kezdjen el az agyunk teljes kapacitásában működni.

 • Hallgassuk meg mások véleményét, viszont mindig tisztában kell lennünk, hogy a döntés a miénk. A mi életünk, mi döntjük el, hogyan éljük.

Eljönnek azok a napok, amikor nehéz lesz és a saját célunkat próbáljuk meg szabotálni, de ezekben a pillanatokban kell elgondolkozni, hogy miért is vagyunk ilyen állapotban és mi lenne rá a megoldás.

Vedd kezedbe az életed, igyál meg egy jéghideg pohár Virginaqua vizet, ami feltölt energiával és kezdj minden napot győztesként!

Olvasd el cikkeinket a témában!

Helyes hidratáció sport közben

augusztus 20th, 2018|

El sem tudjuk képzelni, milyen fontos a helyes hidratáció! Nem csak sport közben, hanem előtte és utána is. Ha szeretnéd tudni, hogyan hidratáld magad, hogy [...]

Töltődj fel minden reggel energiával

augusztus 7th, 2018|

Gondolj bele, hogy mostantól nyolc órán keresztül nem iszol semmit. Mennyire lennél szomjas az idő lejártával? Este pontosan ez történik, nem azért nem iszunk, [...]